Tabouleh met vis en gekaramelliseerde uienroom

Tabouleh met vis en gekaramelliseerde uienroom

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Uienroom

    Pel de uien en snij ze grof. Verhit een bodem olijfolie in een ruime pot op een hoog vuur en stoof de uien onder voortdurend roeren glazig zonder te kleuren. Draai het vuur laag en bestrooi met zout. Schep af en toe om en schraap los met een spatel als ze beginnen vast te kleven aan de pot. Besprenkel indien nodig met water.

  2. Voeg balsamicoazijn toe na 1,5 u als de uien beginnen kleuren en zet het vuur iets hoger. Als ze aan elkaar kleven zijn ze perfect. Pureer de uien met de labneh en zure room. Kruid met peper en zout.

  3. Tabouleh

    Week de bulgur 30 min in lauw water en giet af, dep droog met keukenpapier.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin en hak grof.

  5. Pel de ui en snipper fijn. Snij de vis, de peterselieblaadjes en steeltjes fijn, schep door elkaar in een kom en besprenkel met citroensap.

  6. Voeg de bulgur, pijnboompitten, koriander en komijn toe. Breng op smaak met olijfolie, espelettepeper, balsamicoazijn en zout.

  7. Verdeel over borden en schep de uienroom ernaast. Werk af met waterkers en dien op.