Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Bedek met bakpapier en bakparels en bak 10 à 15 min blind in een voorverwarmde oven op 180°C.

  2. Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Zet ze in een kleine kookpot net onder water en kook gaar.

  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg suiker, kaneel en nootmuskaat toe.

  4. Klop de eieren los met het vanille-extract en de gecondenseerde melk. Schep door de zoete aardappelpuree en meng de boter eronder.

  5. Schep de vulling in de taartvorm. Versier de taart met halve noten en bestrooi het midden met wat kaneel.

  6. Bak in 20 à 25 min gaar.

  7. Serveer warm of op kamertemperatuur met een bolletje vanille-ijs of slagroom.