Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de spiering in blokjes van 2 x 2 cm. Meng het lookpoeder, zout, de sojasaus en het ei voor de marinade. Roer het vlees door de marinade en laat minstens 20 min rusten.

  2. Pel de ui en rode ui, snij ze in vier en halveer elk kwartje.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s. Snij in stukken van 2 x 2 cm.

  4. Schil de ananas. Snij in schijven van 1 cm. Verwijder de harde kern. Snij in stukjes van dezelfde grootte als de paprikastukjes.

  5. Meng de ketchup, suiker, rijstazijn, maïzena en het water voor de saus, met een snuifje zout.

  6. Roer de bloem door het gemarineerde vlees.

  7. Verhit een bodempje arachideolie in een wok.

  8. Strooi maïzena in een bord.

  9. Haal de stukjes vlees door de maïzena en bak ze krokant in de wok. Schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Verwijder de olie voorzichtig en wrijf de wok proper met keukenpapier. Let op dat die niet meer te heet is.

  11. Verhit wat verse olie en roerbak alle groenten en ananas beetgaar.

  12. Roer het vlees erdoor en blus met de saus. Laat goed doorwarmen en serveer.