Sukiyaki hot pot party

Sukiyaki hot pot party

Kooktips

De bouillon kookt steeds verder in, vul dus regelmatig bij met water.

Allergenen

Vis , Gluten , Mosterd , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg het vlees in de diepvries.

  2. Sesamsaus

    Doe de ingrediënten in het hakmolentje en mix tot een romige saus. Voeg indien nodig wat ijskoud water toe.

  3. Snij de prei in schuine stukken van 2 cm lang.

  4. Schil de koolrabi en wortels. Snij in plakjes van 1 cm dik.

  5. Snij de paksoi en spitskool in stukken van 2 cm.

  6. Snij het kortbevroren vlees dwars op de draad in dunne plakjes.

  7. Schik de groenten en het vlees op schalen.

  8. Imitatie-dashi

    Pel de look en schil de gember. Snij beide in plakjes.

  9. Doe in een steelpan, samen met 1 l water en de sojasaus. Breng aan de kook.

  10. Spoel de ansjovisfilets en voeg samen met het brood bij het sojamengsel.

  11. Breng terug aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 10 min trekken. Giet voorzichtig door een met keukenpapier beklede zeef.

  12. Bouillon

    Zet een grote hot pot op de elektrische kookplaat in het midden van de tafel en giet de olie erin. Voeg de suiker toe en laat oplossen. Giet het water, de sojasaus, dashi en sherry erbij. Breng aan de kook en zet het vuur lager.

  13. Pocheer naar wens de stukjes vlees en groenten in de bouillon en vis eruit met eetstokjes.

  14. Dip in het sesamsausje.

  15. Als de groenten en het vlees op zijn, laat je de bouillon verder inkoken (zonder water toe te voegen).

  16. Kook als afsluiter de noedels in de rijke bouillon en serveer samen met de bouillon.