Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Los de verkruimelde gist op in het water. Vermeng met de bloem en voeg de losgeklopte eieren, 2 eetlepels olie, suiker en snuifje zout eraan toe. Kneed alles tot een elastisch deeg. Vorm tot een bal.

  3. Leg de deegbal op bakpapier en dek af met een schone doek. Laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

  4. Druk de lucht uit het deeg. Vorm opnieuw tot een bal en laat nog een half uur rijzen.

  5. Rol het deeg tot een streng. Bedek een bakplaat met bakpapier en vorm een hart. Zorg ervoor dat het deeg niet te veel rekt. Druk de uiteinden bij elkaar.

  6. Bestrijk het hart met losgeklopte eidooier. Druk er zilverparels, suikerparels en suikerbloempjes in.

  7. Bak 15 minuten op 200°C, draai de oven lager tot 180°C en bak nog 15 minuten.