Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was de citroenen goed en rasp ze.
-
Mix of blend de zeste met de helft van de suiker ± 2 min. Het mengsel verandert langzaam van kleur en structuur tijdens het malen.
-
Meng het citroensuikermengsel met de overgebleven suiker in een kom door elkaar.
-
Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en strooi de citroensuiker erop. Strijk de suiker glad met de bolle kant van een lepel. Laat zo 1 u drogen.
-
Giet de citroensuiker in een goed afsluitbare pot.
-
Door citroenzeste te vermalen met suiker dringt het aroma en de smaak van de citroen goed door in de suiker. Zeer lekker voor in taarten, yoghurt, pudding of thee. Citroenzeste blijft aandenlang goed in de koelkast.
-
Tip: je kan ook met andere citrusvruchten speciale smaaksuiker maken. Gebruik 2 sinaasappels voor sinaasappelsuiker of 4 limoenen voor limoensuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven