zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Leg het vlees in een kom, overgiet met de rode wijn en voeg 2 laurierblaadjes toe. Druk 2 teentjes look plat met de zijkant van een chefmes en voeg toe aan de marinade. Laat 1 nacht rusten.
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Pel de uien en snipper fijn. Pel de rest van de look en snipper 4 teentjes fijn.
-
Schil de wortelen en snij in plakjes.
-
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Ontdooi de erwtjes.
-
Haal het vlees uit de marinade, dep droog en bestrooi met bloem. Bewaar de marinade.
-
Verwarm een scheut olijfolie in een pot die ook in de oven kan. Kleur het vlees aan alle zijden. Kruid met peper en zout en haal uit de pot.
-
Stoof de uien en voeg na 5 min de fijngesneden look toe. Laat even bakken en roer de tomatenpuree erdoor. Laat de tomatenpuree even bakken onder voortdurend roeren en blus met de marinade.
-
Roer de bouillon erdoor en leg het vlees erin. Voeg de wortelen, tomaten, overige 4 teentjes look en 2 laurierblaadjes toe. Dek de pot af en zet in de oven.
-
Laat 1 u pruttelen onder deksel. Haal het deksel van de pot en laat nog 15 min verder garen.
-
Voeg de aardappelblokjes en doperwtjes toe en laat nog 15 min sudderen. De saus mag iets ingekookt zijn. Kruid met versgemalen peper en zeezout.
-
Serveer met rustiek brood.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven