Strudeldeeg

Eieren , Vis en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenrobot en kneed net zo lang tot je een soepel, elastisch en zijdezacht deeg hebt. Eerst gaat het erg kleven: laat de machine minstens 15 min verder draaien en het komt uiteindelijk goed.
-
Verdeel het deeg in 2 bolletjes, bestrijk ze met olie en leg ze op een bord.
-
Giet kokend water in een aardewerken kom zodat die opwarmt, giet het water weg, droog vluchtig en plaats de kom omgekeerd op het deeg. De vochtige warmte zorgt ervoor dat het deeg heel soepel wordt.
-
Laat minstens 30 min rusten.
-
Bestrooi de doek licht met bloem, haal 1 bol deeg vanonder de stolp en druk het aan alle zijden in de bloem. Bepoeder ook je deegrol en rol zo dun mogelijk uit tot een rechthoek.
-
Pak het deeg vast en laat walsen over de knokkels van je handen; je doet dit snel en rondom rond. Door de zwaartekracht zal het deeg nog uitrekken en dunner worden. Spreid tot het deeg licht doorzichtig wordt en leg terug op het doek.
-
Klaar om te vullen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven