Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Rol het bladerdeeg uit en snij bij tot een rechthoek. Leg op een baktapijtje.
-
Hak de noten en de veenbessen.
-
Schil de zoete aardappelen en snij ze in fijne plakjes. Leg ze op bakpapier, bestrijk met olijfolie en kruid met zeezout. Plaats in een voorverwarmde oven tot de randjes beginnen te kleuren.
-
Pel de ui en snipper fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en stoof de uisnippers hierin glazig. Bestrooi met bruine suiker en voeg noten en veenbessen toe. Laat stoven tot de suiker begint te karamelliseren.
-
Voeg aan de eidooiers een scheutje water toe en roer los.
-
Schep het uimengsel in het midden van het bladerdeeg, verdeel gelijk over de hele lengte van de lap.
-
Schik de plakjes zoete aardappel erop. Smeer het deeg rond de vulling in met eigeel. Snij de brede randen van het deeg in om de 2 à 3 cm in een visgraatmotief. Vlecht de flapjes over de vulling heen met beurtelings een flapje links en een flapje rechts.
-
Borstel helemaal in met eigeel. Zet in de oven en bak in 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven