Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:
  2. Doe de nul-nul-bloem, zonnebloemolie, het ei, zout en water in de kom van de keukenrobot en kneed net zo lang tot je een soepel, elastisch en zijdezacht deeg hebt. Eerst gaat het erg kleven: laat de machine minstens 15 min verder draaien en het komt uiteindelijk goed.

  3. Verdeel het deeg in 2 bolletjes, bestrijk ze met olie en leg ze op een bord.

  4. Giet kokend water in een aardewerken kom zodat die opwarmt, giet het water weg, droog vluchtig en plaats de kom omgekeerd op het deeg. De vochtige warmte zorgt ervoor dat het deeg heel soepel wordt.

  5. Laat minstens 30 min rusten.

  6. Bestrooi de doek licht met bloem, haal 1 bol deeg vanonder de stolp en druk het aan alle zijden in de bloem. Bepoeder ook je deegrol en rol zo dun mogelijk uit tot een rechthoek.

  7. Pak het deeg vast en laat walsen over de knokkels van je handen; je doet dit snel en rondom rond. Door de zwaartekracht zal het deeg nog uitrekken en dunner worden. Spreid tot het deeg licht doorzichtig wordt en leg terug op het doek.

  8. Klaar om te vullen.

  9. Afwerking:
  10. Snij de abrikozen in reepjes. Schil de peren, snij ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes. Doe alles in een kom, bestrooi met kaneel, suiker en zeste en sap van citroen. Besprenkel met amaretto en schep de confituur erdoor. Zet opzij.

  11. Verkruimel de koekjes en hak de noten grof.

  12. Verwarm de oven voor op 200°C.

  13. Leg het deeg op een propere doek.

  14. Smelt de boter en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met koekjeskruim.

  15. Laat een brede rand deeg vrij en leg de vulling horizontaal in een rechte lijn er bovenop, strooi de amandelen erover en sla het vrijgehouden deeg over de vulling met behulp van je doek. Rol de vulling verder tot boven, nog steeds met behulp van je doek.

  16. Rol de strudel op bakpapier, leg op een bakplaat en bestrijk met boter.

  17. Bak in 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

  18. Bestrooi royaal met bloem- suiker als de strudel net uit de oven komt.