Stoofvlees met trappist, wortelgroenten en sinaasappel
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het vlees in stukken van 5 cm.
-
Pel de uien en snij grof. Pel de look en snij in plakjes.
-
Schil de wortels en pastinaken en snij in stukken.
-
Pluk de peterselieblaadjes los en snipper fijn.
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Verhit 3 el geklaarde boter in een gietijzeren pot en bak het vlees in porties rondom bruin. Schep het vlees uit de pot en hou opzij.
-
Roerbak de uien en look in het braadvet. Voeg tijm en laurier toe en laat rustig stoven.
-
Blus met de fond en voeg het bier en sinaasappelsap toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Voeg het vlees en vrijgekomen vocht toe, samen met de pastinaak- en wortelstukken.
-
Breng aan de kook, dek af en zet 1 u 30 min in de oven.
-
Haal het deksel van de pot, roer door en plaats het deksel er half op. Zet nog 1 u 30 min in de oven zodat de saus kan inkoken en het vlees botermals is. Kruid met peper en zout.
-
Werk af met zeste van sinaasappel en bladpeterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven