Selder en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pel de uien en look en snij in grove stukken.
-
Snij de selderstengels in 2 cm lange stukjes.
-
Schil de wortels, snij ze eerst in de lengte doormiddden en dan in 1 cm dikke plakjes.
-
Hou enkele blaadjes koriander apart en snij de rest van de blaadjes samen met de steeltjes fijn.
-
Schil en rasp de gember.
-
Plet de korianderzaadjes in de vijzel.
-
Verwarm 2 el olie in een gietijzeren pot. Bak de lamsschenkels aan alle zijden goudbruin. Haal uit de pot.
-
Stoof de uien, look, wortel en selder erin aan op een zacht vuur. Overgiet met de tomaten.
-
Voeg ras-el-hanout, kaneel, komijn, koriander, gember, harissa en espelettepeper toe. Kruid met peper en zeezout en breng aan de kook.
-
Leg de gebakken lamsschenkels erin en laat 30 min afgedekt stoven.
-
Voeg de gedroogde vruchten en afgespoelde kikkererwten toe. Zet nog 1 à 1,5 u in de oven tot het vlees gaar is.
-
Bak intussen de amandelen goudbruin in 1 el olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bestrooi de stoofschotel met amandelen, korianderblaadjes en rasp er wat zeste van sinaasappel over.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven