noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien en snij in halve ringen. Schil de wortel en snij in schijven van 1 cm.
-
Wentel de stukken konijn door de bloem. Bewaar de bloem.
-
Verhit wat boter in een stoofpot en bak het konijn goudbruin aan alle zijden. Kruid met zwarte peper en zout. Schep uit de stoofpot en bak de ui glazig. Roer 1 el van de bloem, kurkuma en kaneel erdoor. Voeg de honing toe. Blus met de appelazijn en leg de stukken konijn erop.
-
Voeg de wortelen, dragon, tijm en laurier toe en bevochtig met het mandarijnsap en de kippenbouillon. Laat afgedekt 1 u sudderen.
-
Schep de stukken konijn uit de saus en laat de saus inkoken tot ± de helft. De saus zal dikker worden en meer smaak bevatten. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Leg de stukken konijn terug in de saus en laat nog even doorwarmen.
-
Schil de mandarijnen met een mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliezen (= à vif). Vang het sap op.
-
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
-
Meng de slascheuten en mandarijnpartjes. Besprenkel met het mandarijnsap en wat olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Serveer het konijn met de frisse sla en goudbruin gebakken frietjes. Werk de sla af met amandelschilfers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven