Stoofpot van kip en pinda met rijst

Stoofpot van kip en pinda met rijst

Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en de look, snipper alles fijn.

  2. Schil de wortelen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snij de paprika’s en wortelen in gelijke stukken.

  3. Kruid de kip met kippenkruiden. Bak de kip bruin in een ruime kookpot. Haal de kip uit en hou apart.

  4. Stoof de groenten aan in dezelfde kookpot. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meestoven. Doe daarna de pindakaas en 2 el pinda’s erbij. Zet de groenten net onder met bouillon.

  5. Schik de aangebakken kip op de groenten. Laat de stoofpot 30 min pruttelen onder deksel.

  6. Kook de rijst gaar in gezouten water.

  7. Was, pluk en snipper de peterselie.

  8. Hak de rest van de pindanoten fijn. Werk de stoofpot af met versnipperde peterselie en gehakte pindanoten.

  9. Serveer de stoofpot met de gekookte rijst.