Selder , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien en de look. Snipper alles fijn.
-
Stoof de uien, de look en het vlees aan in boter.
-
Voeg de kruiden, mosterd en bloem bij het vlees en bak 2 min mee. Kruid met peper en zout.
-
Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen.
-
Overgiet met de fond. Meng de confituur en speculaaskoekjes onder het vlees.
-
Laat ± 2 à 3 u garen op een zacht vuur met deksel op de pot.
-
Dik de saus met rouxkorrels. Werk af met blaadjes platte peterselie.
-
Groentegratin: schil de aardappelen, pastinaken en knolselder. Snij alles in kleine blokjes.
-
Kook de groenten gaar in gezouten water.
-
Snij 4 witlofstronkjes grof en stoof gaar in 2 el boter. Kruid met peper en zout.
-
Giet het kookvocht van de groenten weg. Snij 1 stronkje witlof in 3 en hou opzij. Prak de rest van de groenten fijn.
-
Meng het gebakken witlof, de room en een klontje boter onder de groenten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Besprenkel een ovenschotel met olijfolie.
-
Verdeel de groentepuree over de ovenschotel.
-
Strooi het paneermeel over de puree en schik er de 3 stukken rauw witlof op. Leg hier en daar een klontje boter.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Bak de groentegratin ± 15 à 20 min in de oven, tot je een bruin korstje op de gratin krijgt.
-
Serveer de gratin met het stoofpotje van everzwijn.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven