Stoofpot kastanjepompoen, linzen en kastanjechampignons met zure room
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Was de pompoen, snij middendoor en verwijder de pitten. Snij in grove stukken met de schil en verdeel over een bakplaat.
-
Pel de sjalotten en snij verticaal middendoor en schik ze tussen de pompoen.
-
Roer beide paprikapoeders en de espelettepeper door de olijfolie en bestrijk de pompoen ermee. Kruid met zout. Bak in 1 u gaar in de oven.
-
Snij de champignons in plakjes.
-
Schil de gember, schaaf in fijne plakjes en snij deze in nog fijnere reepjes.
-
Breng de groentebouillon aan de kook, spoel de linzen en kook ze in de bouillon in 15 min gaar. Schep uit de bouillon.
-
Schep de gare pompoen en sjalotten in de bouillon. Deglaceer de bakplaat met enkele lepels bouillon om achtergebleven smaakvolle stukjes pompoen los te maken en voeg deze toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en prak een deel van de pompoen fijn om de bouillon te binden.
-
Bak de champignons op een hoog vuur goudbruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep de gember erdoor en laat kort meebakken.
-
Schep de linzen door de pompoen en verdeel over diepe borden. Verdeel de champignons erover en werk af met een lepel zure room.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven