Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de rapen en de aardappelen. Hou 1 raap opzij. Snij de aardappelen en rapen in stukken. Gaar ze in de helft water en de helft melk met wat zout. Giet ze af en vang het vocht op.
-
Hou een paar rapen opzij en snij ze in gelijke stukjes. Bak ze goudbruin aan in wat boter.
-
Maak een puree van de aardappelen en de andere helft van de rapen met wat kookvocht en olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Spoel de peterselie, pluk de blaadjes en zwier goed droog. Hak de peterselie fijn en meng door de puree.
-
Smeer de kabeljauw in met een weinig olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten op kamertemperatuur komen.
-
Leg de kabeljauw op een bakplaat met gaatjes in de stoomoven en gaar op 70°C naargelang de dikte 8 à 10 minuten. Je kan, indien je de vis een beetje kleur wil geven, de temperatuur kort verhogen tot 180°C.
-
Snij de rauwe raap met een dunschiller in fijne reepjes.
-
Schik de puree in het midden op het bord. Leg daarop de dunne reepjes rauwe raap en erbovenop de kabeljauw. Schik de rauwe en kort gebakken stukjes raap naast de vis.
-
Peterseliecrème: doe de peterselie, basilicum, salie, room, bouillon en het citroensap in een blender en mix fijn. Proef of de crème op smaak is en giet in een spuitzak. Zet de peterseliecrème eventjes in de koelkast.
-
Spuit toefjes peterseliecrème tussen de stukjes raap en werk af met plukjes kervel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven