Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Mousse: verbrokkel de stilton in kleine stukjes in de melk.
-
Week 6 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
-
Verwarm de melk, maar breng niet aan de kook. Laat de kaas smelten.
-
Klop de eidooiers los en meng ze al roerend door de kaasmelk.
-
Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de kaasmelk, laat afkoelen.
-
Klop de slagroom lobbig en spatel door de afgekoelde kaasmelk.
-
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verdeel over glaasjes. Vul niet helemaal, maar laat plaats voor het laagje portgelei. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
-
Portgelei: week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
-
Verwarm 1/3 van de port en los de uitgeknepen blaadjes gelatine hierin op. Meng de warme port met de rest van de port en laat afkoelen.
-
Giet, zodra de port begint te geleren, een dun laagje op de stiltonmousse.
-
Laat opstijven in de koelkast. Haal net voor het opdienen uit de koelkast en werk af met kleine stukjes stilton.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven