Eieren , Mosterd en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Mayonaise: doe de eidooiers samen met de mosterd en het citroensap in de maatbeker. Kruid met peper en zout. Mix met de staafmixer.
-
Voeg de olie scheutje per scheutje toe tot de gewenste dikte. Let op: blijf op en neer bewegen tijdens het mixen.
-
Was de aardappelen eerst en schil ze daarna. Snij ze in de lengte in plakken van 13 mm, leg de plakken op elkaar en snij er 13 mm dikke repen van. Snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf en net dat zetmeel zorgt voor een knapperige friet.
-
Verhit de frituurolie tot 160°C.
-
Bak de frietjes een 1ste keer 5 min, maar laat ze nog niet kleuren.
-
Laat de frieten afkoelen in een kom met keukenpapier.
-
Verhit het frituurolie vervolgens tot 180°C.
-
Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.
-
Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Serveer de gebakken frietjes met een tussenribstuk Belgisch witblauw dat minimum 4 weken gerijpt heeft, groene pepersaus, tomaatjes en jonge slablaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven