Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees uit de koelkast en laat rusten op kamertemperatuur.
-
Schil de aardappelen en snij in frietjes. Spoel de frietjes en dep droog. Bak de frietjes voor op 150°C gedurende ± 4 minuten. Laat rusten.
-
Pel de tomaten en snij in kwartjes. Verwijder de pitjes. Pel de sjalotten en snipper fijn. Maak de tomatensalade met sjalotjes aan met ½ dl maïsolie en 1 eetlepel azijn. Kruid met peper en zout.
-
Pluk de mooiste slablaadjes uit de krop, spoel ze en zwier goed droog. Verwijder de dikke nerven. Pel de rode ui en snij fijn. Maak de kropsla aan met de fijngesneden rode ui, ½ dl maïsolie en 1 eetlepel azijn. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een hete pan. Bak het vlees in de bruisende boter mooi krokant en bruin tot de gewenste bakwijze.
-
Bak de frietjes voor een 2de keer, nu op 180°C tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
-
Schik het vlees, de frietjes, sla en tomatensalade op het bord. Serveer de mayonaise er in een afzonderlijk potje bij. Overgiet het vlees met de vleesjus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven