Allergenen

Selder , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in stukjes. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af en laat drogen.

  2. Schil de wortelen en snij in schijfjes van 0,5 cm.

  3. Was de andijvie en zwier droog. Snij in fijne reepjes.

  4. Schil de ui en snipper fijn.

  5. Verhit wat boter in een kookpot. Wentel de wortelen erdoor. Kruid met tijm, zwarte peper en zout. Voeg de andijvie toe en roer tot deze gaat slinken. Laat 5 min onder deksel garen op een zacht vuur.

  6. Voeg de groenten bij de aardappelen en stamp fijn. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.

  7. Snij het spek in fijne reepjes. Smelt wat boter in een sauspan. Bak de spekreepjes gaar.

  8. Roer de ui erdoor en bak glazig. Blus met Gimber en suikersiroop en breng aan de kook. Bevochtig met de kalfsfond en laat 10 min sudderen zonder deksel. Voeg de roux toe en laat al sudderend indikken.

  9. Bij het serveren

    Smelt wat boter in een bakpan. Bak de worsten 5 min aan elke kant op een matig tot zacht vuur. Warm de stamppot en saus op in de microgolf of al roerend op het vuur.

  10. Serveer de stamppot met de saus en worsten.