Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwijder de steelaanzet van de pepers. Pel de look en pureer samen met de suiker en het zout tot een grove pasta in een hakmolentje.
-
Schep in een glazen kom en dek af met plasticfolie. Laat 2 dagen op kamertemperatuur fermenteren.
-
De pasta is aan het fermenteren als er kleine belletjes aan het oppervlak verschijnen. Roer goed door, dek opnieuw af met plasticfolie en laat nog 3 dagen staan.
-
Roer elke dag even door.
-
Voeg op de 5de dag 70 ml water en 70 ml azijn toe. Schep in de blender en pureer glad.
-
Roer door een fijne zeef en druk met de bolle kant van een lepel op de pasta om zoveel mogelijk saus door de zeef te krijgen. Giet in een sauspan.
-
Zet de sauspan op het vuur en laat op een middelhoog vuur aan de kook komen. Zet het vuur lager en laat 15 min pruttelen tot de saus ingedikt is.
-
Giet in gesteriliseerde glazen potten. Laat afkoelen en schroef het deksel erop.
-
Bewaar in de koelkast gedurende 4 weken.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven