Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
Reinig de spruitjes. Verwijder de buitenste blaadjes. Prik met de punt van een mesje een kruisje in de kern aan de onderkant van elk spruitje.
-
Breng licht gezouten water aan de kook en kook de spruitjes gaar in 8 à 10 min.
-
Smelt 40 g boter in de kookpot en roer de bloem er met een klopper door. Blus al roerend en straalsgewijs met de melk. Breng aan de kook en laat enkele min rustig doorkoken. Blijf roeren.
-
Voeg de mierikswortelroom toe. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt 40 g boter in een antikleefpan en bak de patatjes goudbruin en krokant langs alle zijden.
-
Bak ondertussen het spek krokant in 20 g boter. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snipper de bieslook fijn.
-
Serveer de patatjes met spek en spruitjes en giet er wat mierikswortelsaus over. Werk af met bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven