Spinaziericottaballetjes met citroenbotersaus

Spinaziericottaballetjes met citroenbotersaus

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Stoof de spinazie kort aan in 1 el olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Laat de spinazie goed uitlekken en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.

  3. Meng de spinazie met de ricotta, 4 el gemalen Parmezaanse kaas, 1 ei en 2 el paneermeel. Kruid met peper en zout.

  4. Besprenkel een ovenschotel met olijfolie. Maak kleine spinazieballetjes met een ijsschep. Leg ze in de vuurvaste schotel.

  5. Bak in de oven op 180°C voor ± 10 à 15 min.

  6. Pel de teentjes look en snij fijn.

  7. Laat de boter smelten in een pan en bak de look met de salieblaadjes kort aan.

  8. Voeg het citroensap toe en kruid met peper en zout. Laat de saus nog 5 min inkoken.

  9. Haal de spinazieballetjes uit de oven en overgiet met de saus.

  10. Verdeel er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over.