Spinaziepancakes met rillettes van gerookte zalm

Spinaziepancakes met rillettes van gerookte zalm

Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pancakes:
  2. Mix de melk met de spinazie. Mix de Griekse yoghurt, bloem en eidooiers erdoor.

  3. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitten door het beslag.

  4. Verhit wat boter in een antikleefpan. Bak pancakes van 10 cm doorsnede aan beide zijden lichtbruin. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  5. Rillettes:
  6. Hak de gerookte zalm kort in een hakmolentje. Snipper de dille fijn.

  7. Roer de zalm en de dille door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en weinig zout.

  8. Afwerking:
  9. Pel de rode ui en snipper in heel fijne ringen (met een mandoline).

  10. Schik de pancakes in een stapel op een bord. Leg op elke pancake wat rillettes van gerookte zalm. Werk af met zure room, viseitjes, rode ui en wat zwarte peper.