Spinazie-ricottataartje

Spinazie-ricottataartje

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Rooster de pijnboompitten in een hete, droge pan.

  3. Pel de teentjes look en snipper fijn.

  4. Spoel de spinazie. Doe de olijfolie in een pan en voeg de spinazie en fijngesnipperde look toe. Bak gedurende 2 minuten.

  5. Giet het vocht dat uit de spinazie is gekomen weg.

  6. Meng de ricotta met de eieren en roer goed los. Doe de Parmezaanse kaas, bloem en het uitgelekte spinaziemengsel erbij en roer tot een stevig, glad beslag.

  7. Vet de vuurvaste vormpjes in en bedek ze kruiselings met 2 stroken bakpapier.

  8. Schep het mengsel in de vormpjes en bak goudbruin in 15 minuten.

  9. Haal uit de oven en laat nog 5 minuten rusten.