Allergenen

Selder , Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Scheid de eidooiers en eiwitten.

  2. Kneed de boter met de suiker. Voeg de bloem en eigelen toe en kneed verder tot een egale massa.

  3. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel de eiwitten onder het beslag.

  4. Verdeel het beslag in twee gelijke delen.

  5. Voeg de koek- en speculaaskruiden toe aan 1 van de twee helften.

  6. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm, smeer de randen in met boter en bestrooi met wat bloem.

  7. Verwarm de ovengrill voor op 180°C.

  8. Schep 3 el van het witte beslag op de bodem van de springvorm. Smeer goed uit tot een dun laagje.

  9. Bak 6 min onder de voorverwarmde ovengrill.

  10. Schep 3 el van het bruine beslag op de witte koek en smeer uit tot een dun laagje. Bak opnieuw 6 min onder de ovengrill.

  11. Ga zo door tot een hoogte van 7 à 8 cm. Op het einde moeten de laagjes telkens minder lang onder de grill. De hogere laagjes moeten slechts 4 min gebakken worden.

  12. Bak de cake na de laatste laag nog 12 min op 150°C (boven- en onderwarmte).

  13. Laat afkoelen in de vorm alvorens de spekkoek te ontvormen.