Speculaastaart met noten en chocolade

Allergenen

Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Biscuit: klop de eieren met de suiker op tot schuim.

  2. Zeef de bloem met 25 g cacao. Meng de bloem voorzichtig onder de eieren. Hak de noten fijn en voeg toe.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en stort het deeg uit op het bakpapier.

  5. Zet de bakplaat in de oven en bak af ± 10 min, afhankelijk van de dikte.

  6. Haal de taart uit de oven en laat een paar min uitdampen.

  7. Draai om op een rooster en verwijder het bakpapier.

  8. Crème au beurre: snij de boter in blokjes en laat mals worden.

  9. Klop de speculaaspasta los met de warme koffie.

  10. Voeg, al kloppend, de malse boter toe en laat goed doorkloppen. Zet opzij, maar niet in de koelkast.

  11. Cacaoganache: kook het water met de room en 60 gcacaopoeder op.

  12. Laat de gelatine weken in koud water. Haal de blaadjes uit het water en duw goed uit. Voeg toe aan de ganache.

  13. Laat afkoelen vooraleer je dit over de taart giet.

  14. Snij de biscuit middendoor en bedek met een dikke laag crème au beurre. Zet de 2de helft erop. Smeer de zijkanten ook in met crème au beurre.

  15. Hak de speculaaskoekjes en gezouten pindanoten fijn en schik ze langs de zijkant van de taart.