Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gepekelde groenten: reinig de radijsjes en komkommer. Schil de wortel. Pel de rode uien. Snij alle groenten gelijk fijn met de mandoline.
-
Breng 1 dl water aan de kook. Voeg alle groentjes toe en breng heel kort aan de kook. Giet af en laat uitlekken. Doe alle groenten in een bokaal of kom.
-
Meng de azijn, de suiker, het zout en de zwarte peperbollen in dezelfde pot als van het water. Kook op hoog vuur gedurende 3 minuten. Haal van het vuur en voeg het limoensap toe, zorg dat de suiker volledig opgelost is.
-
Giet het azijnmengsel over de groenten in de bokaal of kom. Voeg water toe tot de groenten onder staan. De kleur zal nu veranderen. Zet in de koelkast en laat gedurende 30 minuten afkoelen. (*)
-
Spareribs: meng alle ingrediënten voor de marinade.
-
Dep het vlees droog en giet de marinade erover. Strijk het vlees in met een borstel en laat zo even rusten.
-
Verwarm de oven tot 225°C.
-
Haal de spareribs uit de marinade en leg op een bakplaat. Hou de marinade bij.
-
Bak 10 minuten en verlaag de temperatuur tot 160°C. Bak verder gedurende 40 minuten.
-
Het vlees moet zacht zijn, maar niet droog.
-
Serveer de spareribs met de marinade en de koude gepekelde groenten.
-
(*) KOOK-chef Sabine: “Je kan de groenten onmiddellijk eten, maar ze zullen beter smaken als je 2 à 3 uur wacht. Je kan ze maximum 5 dagen bewaren in de koelkast.”
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven