Spanakopita

Spanakopita

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Snij de bladpeterselie fijn.

  2. Verwarm een scheut olijfolie in de wok en fruit de uisnippers hierin glazig. Voeg de spinazie toe, kruid met peper en zout en laat al roerend slinken.

  3. Doe de spinazie in een puntzeef en druk het overtollige vocht eruit. Laat afkoelen en hak het geheel fijn.

  4. Klop het ei los, verkruimel de feta en schep samen met de peterselie door de spinazie. Breng op smaak met nootmuskaat, een paar druppels citroensap, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Verwarm de oven voor op 175°C.

  6. Smelt de boter. Snij de brickdeegvellen middendoor en laat ze op het vetvrij papier liggen. Borstel ze in met gesmolten boter. Vouw het halve vel deeg dubbel, schep een grote koffielepel spinazievulling in de rechtse hoek en vouw de hoek over de vulling. Blijf de driehoek verder vouwen en kleef het uiteinde dicht met een beetje water.

  7. Schik de driehoeken op bakpapier op een ovenplaat. Bak in 30 min goudbruin en gaar.