Eieren en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de pastabloem met de eieren en saffraan. Kneed tot een gladde bol met de hand of een keukenrobot.
-
Pak de pasta in met plasticfolie en laat 30 min rusten op kamer temperatuur.
-
Spoel de vongole een drietal keer in een ruime bak met koud water. Laat uitlekken. Bewaar koel tot gebruik.
-
Verdeel het pastadeeg in 3 of 4 stukken. Rol de pasta door een pastamachine dun uit (naar wens) tot brede linten.
-
Haal de linten door de spaghettisnijder en laat rusten op een goed bebloemd werkoppervlak tot gebruik.
-
Pel de rode ui en look. Snipper de rode ui in halve ringen en pers de look fijn met een lookpers.
-
Halveer de kerstomaten. Snipper de krulpeterselie fijn.
-
Breng ruim water aan de kook met een snuifje zout. Kook de spaghetti al dente. Laat uitlekken.
-
Verhit 100 ml olijfolie in een diepe bakpan. Bak de rode ui en look glazig. Roer de tomaten erdoor.
-
Voeg de vongole toe en plaats 5 min onder deksel tot de schelpjes openen. Roer de peterselie erdoor en kruid met zwarte peper.
-
Verdeel de pasta en schelpen over de borden en werk af met fleur de sel. Serveer met een schijfje citroen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven