Spaanse mosselen met tomaat, saffraan en chorizo

Spaanse mosselen met tomaat, saffraan en chorizo

Allergenen

Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen 3 keer met voldoende water. Laat na de laatste spoelbeurt minstens 10 min rusten in koud water. Laat uitlekken.

  2. Pel de ui en look en snipper alles fijn. Verwijder het kroontje van de pruimtomaten en dompel ze enkele sec onder in kokend water. Giet af en pel. Snij de tomaten in grove stukken. Snij de chorizo in fijne stukjes.

  3. Verhit wat olijfolie in een braadpan. Bak de ui, look en chorizo. Voeg de gesnipperde peterselie, het paprikapoeder en de saffraan toe. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Roer de bloem erdoor.

  4. Voeg de tomaten toe en laat min. 20 min sudderen op een zacht vuur. Kruid met zout.

  5. Verdeel de saus over 4 mosselpotten en laat zacht koken. Voeg de mosselen toe en kook onder deksel tot ze openen. Schud halfweg even op.

  6. Serveer met lookbrood.