Soufflé met Grand Marnier

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bereid de banketbakkersroom volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de Grand Marnier en melk toe. Meng ook de geraspte sinaasappelzeste eronder.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C met boven- en onderwarmte.

  3. Smelt de boter in de microgolfoven. Wrijf de ramequins in met gesmolten boter en bestrooi volledig met suiker.

  4. Klop de eiwitten stijf en voeg halverwege het opkloppen 30 g suiker toe.

  5. Spatel de eidooier onder de koude banketbakkersroom. Voeg van het opgeklopte eiwit toe en meng met behulp van een spatel alles goed onder elkaar.

  6. Spatel nu beetje bij beetje het overige opgeklopte eiwit voorzichtig onder de massa.

  7. Vul de vormpjes tot boven met het mengsel. Strijk de bovenzijde mooi glad.

  8. Bak de soufflés 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Open de oven niet tijdens het bakken.

  9. Haal de soufflés voorzichtig uit de oven en bestrooi met wat bloemsuiker.

  10. Dien direct op.