Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil 2 bloedappelsienen en snij de schil fijn tot zeste.
-
Pers de appelsienen (6 à 8 stuks). Giet het sap in een hoge beker en zet de baumémeter erin. Vul aan met een hoevelheid suikersiroop totdat de baumémeter op ongeeveer 23 Baumé staat.
-
Giet het sap in de sorbetière en draai af tot sorbet gedurende 20 tot 30 minuten. Schep in een doos en bewaar in de dievriezer.
-
Spoel de zoete aardappelen,maarschil ze niet. Leg ze op een bakplaat en steek in de oven gedrurende 45 minuten op 170°C. Controleer of de aardappelen gaar zijn met een vork. De binnenkant moet zacht zijn.
-
Haal uit de oven en verwijder de schil. Pureer de zoete aardappel en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
Blancheer de sinaasappel zeste 3 keer. Neem steeds vers water. Stoof de zeste vervolgens aan in wat suiker, tot deze lichtjes begint te karamelliseren. Laat afkoelen.
-
Trek een streep zoete aardappelpuree op de borden met behulp van de achterkant van een lepel. Schep kleine bolletjes sorbet en schik deze tussen 2 kletskoppen.
-
Zet deze torentjes op de zoete aardappelpuree en werk af met de gekonfijte zeste.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven