Sopa de Picadillo (Andalusische kippensoep)

Sopa de Picadillo (Andalusische kippensoep)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en verwijder de uiteinden. Snij het preiwit in de lengte in tweeën en spoel het grondig.

  2. Leg de kip in een kookpot met het soepvlees, wortelen en preiwit. Bevochtig met 1,5 l water. Voeg 1 kl zout toe, breng aan de kook en laat 5 min sudderen.

  3. Schuim de bouillon af met een schuimspaan en laat 1 u sudderen onder deksel.

  4. Kook de eieren 8 min in water met een scheutje azijn. Laat afkoelen, pel ze en hak ze in grove stukken.

  5. Pel de look en snipper fijn.

  6. Rooster de amandelen al roerend in een pan zonder vetstof. Mix ze dan in een hakmolentje met het paprikapoeder en de look tot een kruimige pasta.

  7. Zeef de bouillon na gaartijd. Schep de wortelen en kip eruit. Pluk het vlees van de kip en snij de wortel in blokjes van 1 x 1 cm.

  8. Snipper de serranoham fijn.

  9. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de amandelpasta toe en mix de soep glad. Voeg de vermicelli toe en laat nog 2 min sudderen.

  10. Snipper de muntblaadjes en basilicum fijn.

  11. Werk de soep af met kip, eieren, wortelen, serranoham, munt en basilicum.