Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Breng het water met de boter en een snuifje zout in een kookpot aan de kook.
-
Zeef de bloem en voeg toe aan het water, zodra het kookt.
-
Verlaag het vuur en roer de massa tot deze loskomt van de bodem en wat droogt.
-
Haal van het vuur en schep de massa over in een andere kom. Laat enkele min afkoelen.
-
Voeg de volledige eieren er al roerend 1 per 1 door met een spatel. Voeg het 2de ei pas toe als het 1ste volledig opgenomen werd door de massa.
-
Doe de massa in een spuitzak. Spuit 16 deegbolletjes op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende plaats (2 à 3 cm) tussen de bolletjes. Duw de puntjes op de soezen wat plat met een natte vinger.
-
Bak de soezen 20 min af in de voorverwarmde oven.
-
Laat de soezen afkoelen op een rooster.
-
Klop de room stijf en klop er 25 g poedersuiker door.
-
Doe de slagroom in een spuitzak en bewaar koud tot gebruik.
-
Chocoladesaus: hak de chocolade fijn. Verhit 100 ml melk op het vuur en voeg de chocolade toe. Laat al roerend smelten en haal van het vuur. Roer de boter erdoor.
-
Maak onderaan de soezen een gaatje en vul ze op met slagroom.
-
Schik op een bord in een toren en overgiet met gesmolten zwarte chocolade. Werk af met wat extra poedersuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven