Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Citroencrème: boen de citroenen schoon en rasp de zeste van 2 citroenen. Pers het sap uit 3 citroenen tot 150 ml.
-
Week de gelatineblaadjes in koud water.
-
Klop de eieren op met 150 g bloemsuiker. Voeg het citroensap en de zeste toe. Plaats de kom in een warmwaterbad op het vuur.
-
Blijf kloppen tot je een romig mengsel bekomt dat aan de achterkant van een lepel blijft kleven.
-
Haal van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het warme citroenmengsel. Laat afkoelen.
-
Klop de gesmolten boter erdoor tot een crème. Voeg de verse kaas toe en klop opnieuw.
-
Dek af met plastic folie tot op de crème en plaats in de koelkast.
-
Soezendeeg: zeef de bloem.
-
Verwarm 250 ml water, de boter, 5 g suiker en het zout in een kleine pot. Breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg in 1 beweging de gezeefde bloem toe, onder voortdurend roeren met een spatel. Laat ‘droog’ koken op het vuur.
-
Doe het deeg in een kom. Voeg er 1 na 1 de eieren aan toe onder voortdurend roeren. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste volledig opgenomen is.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Schep het soezendeeg in een spuitzak met breed glad spuitmondje en spuit 18 bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Werk de puntjes weg met een natte vinger.
-
Bak goudbruin en gaar in 20 min.
-
Haal uit de oven en steek onmiddellijk een gaatje in de onderkant zodat de stoom kan ontsnappen. Laat afkoelen.
-
Vul de soesjes langs de onderkant met citroencrème en plaats koel.
-
Meringue: breng 50 ml water met de suiker aan de kook tot 120°C.
-
Klop het eiwit met een mespunt zout in de keukenrobot tot sneeuw. Voeg halfweg de rest van de suiker (= 40 g) toe.
-
Voeg de suikersiroop in een dun straaltje toe onder voortdurend kloppen. Blijf kloppen tot het geheel afgekoeld is.
-
Schik de gevulde soesjes in een cirkel. Spuit de meringue er royaal op en brand kort af.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven