Vis , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Soezendeeg: breng het water, de melk, het zout en de boter aan de kook op een matig vuur.
-
Meng de suiker met de bloem in een kom.
-
Haal de kookpot van het vuur en voeg de bloem met suiker in 1 keer toe en roer goed door.
-
Zet de kookpot terug op het matige vuur.
-
Roer door met een spatel tot een samenhangende, gladde bol.
-
Schep het deeg in een grote kom.
-
Voeg, stevig roerend, de eieren 1 na 1 toe om een glanzend, stevig deeg te bekomen. Het deeg is goed als het glad is, zijn vorm kan behouden en twijfelend van een lepel loopt.
-
Doe het deeg in een spuitzak met rond spuitmondje van 1 cm.
-
Spuit niet te hoge bolletjes van 3 cm breed en 2 cm hoog op een bakplaat met bakpapier. Laat plaats tussen de soezen. Maak de vingers nat en druk zo het puntje weg op elke soes.
-
Zet in de oven en verlaag onmiddellijk de temperatuur tot 175°C.
-
Bak 30 min tot de soezen bruin beginnen worden.
-
Haal uit de oven en laat de soezen afkoelen op een rooster.
-
Zalmmousse: breng de visfumet aan de kook.
-
Voeg de zalmfilet toe en dek af met een deksel. Laat 8 min rustig sudderen.
-
Mix de gerookte zalm met de mascarpone en room tot een glad mengsel.
-
Schep de zalmfilet met een schuimspaan uit de visfumet. Mix de zalmfilet onder het mascarponemengsel. Kruid met zout en cayennepeper.
-
Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje van 1 cm en zet in de koelkast om op te stijven.
-
Afwerking: maak met een mesje al draaiend een gat in de onderkant van elke soes.
-
Vul ze met de spuitzak op met de zalmmousse.
-
Werk af met een toefje zure room en wat zalmeitjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven