Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Banketbakkersroom
Klop 3 eidooiers met de suiker en maïzena wit.
-
Breng de melk met het merg van de vanillestok en het opengesneden vanillestokje aan de kook. Giet de melk al roerend op de eidooiers, breng al roerend met een klopper weer aan de kook, laat goed indikken, giet in een platte schotel, duw plasticfolie op de banketbakkersroom en laat afkoelen.
-
Soezen
Breng het water met de boter en een snuifje zout aan de kook, zeef de bloem en voeg toe aan het kokende water. Verlaag het vuur en roer het deeg tot het wat droogt. Haal van het vuur en schep over in een andere kom. Laat enkele min afkoelen
-
Voeg, al roerend en 1 per 1, de 3 eieren toe met een spatel. Voeg pas een volgend ei toe wanneer het vorige volledig is opgenomen door het beslag.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Doe het beslag in een spuitzak en spuit bolletjes (van Ø 2 à 3 cm) op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende plaats tussen de bolletjes. Duw de puntjes op de soezen wat plat met een natte vinger.
-
Bak de soezen 15 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
-
Koffieglazuur
Meng de bloemsuiker met de koffie tot een dik mengsel.
-
Afwerking
Klop de banketbakkersroom los en schep in een spuitzak met spuitmond.
-
Maak onderaan in elke soes een gaatje en vul de soes met banketbakkersroom.
-
Dop in de koffieglazuur en werk af met wat bresiliennenootjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven