Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de peterseliewortel en aardpeer. Snij in grove blokjes.
-
Pel de ui en sjalot en snipper alles fijn.
-
Pel de look en pers fijn met een lookpers.
-
Verhit 2 el boter in een kookpot en bak de ui en ½ van de look glazig.
-
Roer de peterseliewortel en aardpeer erdoor.
-
Bevochtig met de kippenbouillon en 200 ml water. Breng aan de kook.
-
Voeg het kruidentuiltje toe en laat op een zacht vuur 25 min koken.
-
Snij de champignons in hele fijne blokjes (= brunoise).
-
Snipper de bieslook en peterselie fijn.
-
Verhit 1 el boter en 1 el olijfolie in een bakpan.
-
Bak de champignonblokjes al roerend krokant op een heet vuur.
-
Laat de gedroogde tijm, sjalot en overige look 1 min meebakken.
-
Haal van het vuur en roer de peterselie en bieslook eronder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel over 4 soepkommen en werk af met de champignonduxelles en enkele druppels olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven