Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Was alle tomaten en snij ze middendoor. Schik alles op een bakplaat.
-
Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de puntpaprika’s, snij in stukken en leg bij de tomaten.
-
Pel en plet de tenen look en leg tussen de tomaten. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en laat 30 min roosteren in de oven.
-
Pluk de basilicumblaadjes.
-
Snij de aardappel in blokjes.
-
Verwarm een scheut olie in een ruime pot en bak de aardappelblokjes ondervoortdurend roeren.
-
Voeg de tomatenpuree toe en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 15 min sudderen tot de aardappelblokjes zacht zijn.
-
Voeg de geroosterde tomaten, puntpaprika’s, look en ½ van de basilicum toe.
-
Laat even meekoken en pureer de soep glad. Druk indien nodig nog eens door een zeef om de tomatenvelletjes te verwijderen.
-
Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Werk af met verse basilicumblaadjes en schilfers Parmezaanse kaas. Serveer met versgebakken ciabatta.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven