Sobanoedelsoep met eend

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de noedels 3 min en spoel ze onder koud water.

  2. Snij 4 lente-uitjes in schuine stukken van 5 cm lang.

  3. Schil de gember en snij in fijne plakjes.

  4. Snipper de Chinese kool fijn. Schil de ananas en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  5. Verwijder het vel van de eendenborstfilets.

  6. Doe 1,5 l water in een pot samen met de lente-ui, gember, suiker, vissaus en steranijs. Breng aan de kook.

  7. Draai het vuur lager en voeg het vlees toe. Laat 3 min pocheren.

  8. Haal de pot van het vuur, dek af en laat 15 min trekken.

  9. Haal het vlees uit de soep, laat iets afkoelen en snij in flinterdunne plakjes.

  10. Afwerking: snij de lente-uitjes en chilipeper in schuine fijne ringetjes. Pluk de blaadjes van de koriander en de munt.

  11. Snij de steeltjes van de koriander fijn.

  12. Zeef de bouillon boven een schone pot. Breng weer aan de kook, samen met de koriandersteeltjes.

  13. Verdeel de noedels, Chinese kool, ananas en eend over diepe borden.

  14. Overgiet met kokende bouillon. Werk af met lente-uitjes, chilipeper, koriander- en muntblaadjes.