Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de eieren, suiker en vanillesuiker luchtig, ± 10 minuten op middelhoge stand.

  2. Zeef de bloem met maïzena boven de kom en spatel dit voorzichtig kort door het eimengsel.

  3. Verwarm de oven voor op 170°C hetelucht.

  4. Vet de taartvorm in met boter en bebloem deze. Giet het beslag in de vorm.

  5. Bak de taart in 30 tot 35 min gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Als de taart terugveert wanneer je erop drukt, is hij gaar.

  6. Laat de taart enkele min afkoelen in de vorm. Stort hem daarna op het rooster en laat de biscuit volledig afkoelen.

  7. Snij de biscuit doormidden.

  8. Giet de room in een mengkom en voeg hier de suiker en mascarpone aan toe. Klop de room tot een stevige en luchtige massa.

  9. Bestrijk de afgekoelde taart met slagroom in de vorm van een bol tot aan de rand.

  10. Bestrijk het middelste gedeelte van de slagroom met een laag advocaat.

  11. Pak nu de bovenste helft van de biscuit en maak een rechte snede.

  12. Herhaal dit nog 3 keer, zodat je in totaal 4 insnijdingen hebt gemaakt.

  13. Leg de bovenste helft van de taart op de onderkant. Door de bolling van de slagroom zal de bovenkant mooi openvallen zodat er een ster ontstaat.

  14. Bestrooi de taart met bloemsuiker.