Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Klop de eieren en 150 g suiker samen luchtig.
-
Meng de zelfrijzende bloem met het snuifje zout en zeef. Spatel de gezeefde bloem voorzichtig onder de luchtig geklopte eieren tot alles is gemengd.
-
Boter de springvorm goed in. Giet het beslag in de springvorm en bak 45 min in de voorverwarmde oven.
-
Controleer de gaarheid van de cake door er met een breinaald in te prikken, er mag niks meer aan de naald blijven plakken.
-
Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen. Maak daarna de springvorm los.
-
Snij de biscuit in 2 gelijke delen.
-
Klop de room met de vanille en 250 g suiker luchtig en stevig. Meng een beetje Smarties onder de slagroom. Smeer de Smartiesroom tussen de 2 lagen biscuit. Laat alles afkoelen in de koelkast.
-
Klop het eiwit luchtig en voeg de bloemsuiker geleidelijk toe.
-
Smeer de buitenkant van de taart volledig in met het eiwitschuim. Brand het schuim bruin met een gasbrandertje.
-
Werk de onderkant van de taart af met Smarties rondom.
-
Smelt van de fondantchocolade in de microgolfoven. Voeg de rest van de chocolade toe en roer volledig glad.
-
Blaas een ballon half op en besmeer de ballon met olie. Giet de gesmolten chocolade over de ballon en laat hard worden. Laat de lucht voorzichtig uit de ballon en maak de chocolade los.
-
Zet dit omgekeerd op de Smartiestaart en vul met Smarties.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven