Skrei met korstje van wasabinoten, kokossausje met gember en sambal

Allergenen

Vis , Weekdieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Mix de wasabinoten met de boter, peterselie, kokosrasp en wasabipasta. Druk plat tussen 2 bakpapieren en laat hard worden in de koelkast.

  2. Snij van de groene notenkorst een rechthoek uit ter grootte van het stuk vis en schik op de vis. Leg de vis in een ovenschotel.

  3. Was de mosselen grondig.

  4. Stoof de mosselen en voeg het glas witte wijn toe.

  5. Hou de mosselen even apart en zeef de jus in een potje. Haal de mosselen uit de schelp en hou apart.

  6. Schil de gember en snij fijn.

  7. Laat samen met de kokosmelk, room en mosseljus inkoken. Voeg de sambal toe: start met een beetje en voeg meer toe naar eigen smaak.

  8. Werk de saus af met enkele druppels citroensap.

  9. Verwarm de oven voor op 160°C.

  10. Gaar de vis 10 min in de voorverwarmde oven. Tip: zet een schaaltje water in de oven, zo droogt de vis minder snel uit.

  11. Snij de courgette en venkel fijn. Stoof samen in wat olie en kruid met peper en zout. Meng enkele mosselen onder de groenten.

  12. Warm de rest van de mosselen terug op met een klein deeltje van de saus en serveer deze apart mee.

  13. Verdeel de saus en groenten over de borden. Schik op elk bord 1 stuk vis met de notenkorst. Serveer onmiddellijk.