Skrei met juliennegroenten, wittewijnsaus en garnaaltjes

Skrei met juliennegroenten, wittewijnsaus en garnaaltjes

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Wittewijnsaus

    Pel de sjalot en snipper fijn. Verhit wat boter in een sauspan. Bak de sjalot met de tijm glazig. Blus met de witte wijn en laat droog koken. Voeg de kreeftenfond toe en laat koken tot ½. Vul aan met de room en laat sudderen tot een dikkere saus. Zeef. Roer de tapenade erdoor en kruid met cayennepeper.

  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook gaar in licht gezouten water, giet af en plet fijn met de melk en 1 el boter. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.

  3. Schil de wortel. Snij de wortel, courgette en het preiwit in julienne.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Bak de skreihaasjes goudbruin aan beide zijden in een antikleefpan in wat boter. Schep over in een ovenschotel en giet de boter erover. Zet 5 min in de voorverwarmde oven.

  6. Bak de groenten beetgaar in wat boter. Kruid met zwarte peper, zout en currypoeder.

  7. Serveer het skreihaasje op de puree. Verdeel er wat groenten over en lepel de saus ernaast.

  8. Werk af met wat garnalen en takjes kervel.