Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de chorizo in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan op een matig vuur en voeg de chorizo toe. Bak de stukjes knapperig en haal uit de pan.
-
Pel de sjalotten en halveer ze. Snij de wortelaanzet niet helemaal af, zo blijven de lagen aan elkaar. Snij de chilipeper in 2 en verwijder de pitjes. Snipper vervolgens fijn. Snij de peterselie fijn.
-
Leg de sjalotten met de snijkant in dezelfde pan van de chorizo en bak gedurende 3 minuten tot ze gekarameliseerd zijn.
-
Voeg de chilipeper en sherry toe en laat nog 2 minuten pruttelen.
-
Bestrooi de sjalotten met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat de sjalotten nog 5 minuten garen op een laag vuur.
-
Rol het bladerdeeg uit en snij uit volgens de grootte van de taartbodems. Beleg de taartbodems met het bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork.
-
Verdeel de gesmoorde sjalotten en chorizo erover.
-
Rasp de manchego erover.
-
Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en bak gedurende 15 minuten.
-
Haal uit de oven en haal de taartjes uit de vormen.
-
Werk af met fijngesnipperde bladpeterselie en nog wat versgeraspte manchego.
-
Serveer lauwwarm.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven