Sirene po Shopski
Sirene po Shopski is een Bulgaars gerecht dat, zoals de traditie het wil, nog altijd in kleine aardewerken potjes wordt bereid.
Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel en snipper de ui fijn.
-
Snij de groene paprika in stukjes en stoof samen met de uisnippers zacht in wat olijfolie.
-
Pel de tomaten en snij ze in plakken.
-
Snij de champignons in plakjes.
-
Snipper de bladpeterselie fijn.
-
Meng 4 el olie met paprikapoeder en wrijf de ovenschaaltjes ermee in.
-
Bedek de bodem met plakjes tomaat. Lepel er wat gestoofde ui tussen en verdeel er champignons over. Kruid met peper, oregano en tijm.
-
Verdeel er plakjes feta over. Kruid deze met versgemalen zwarte peper, oregano, bonenkruid en tijm. Dek af met geroosterde paprika.
-
Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Kruid met peper, zout, oregano, bonenkruid en tijm.
-
Zet 20 min in de oven op 180°C.
-
Breek de eieren over de schaaltjes. Verdeel er wat vlokjes boter over en bestrooi met paprikapoeder en pilipili. Zet nog 10 min terug in de oven.
-
Haal uit de oven en bestrooi met peterselie of enkele plukjes verse oregano. Serveer met versgebakken brood.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven