Sint-jakobsvruchten uit de oven met gedroogde Italiaanse ham
Gluten , Lactose , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Leg de Italiaanse ham tussen bakpapier. Zet in de microgolfoven en laat 1 minuut drogen op maximaal vermogen. Controleer of de ham voldoende droog is. Indien niet, laat nogmaals 1 minuut op maximaal vermogen drogen. (*)
-
Pel de look en snipper fijn. Hak de platte peterselie. Meng de olijfolie, het citroensap, de fijngesnipperde look en fijngehakte peterselie in een kom.
-
Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout.
-
Wrijf een vuurvaste ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
-
Leg de sint-jakobsvruchten in de schaal. Verdeel de lookpeterseliemengeling erover. Bestrooi met panko.
-
Zet in een voorverwarmde oven van 180°C en laat gedurende 5 à 6 minuten garen.
-
Haal uit de oven en werk af met de gedroogde ham, wat platte peterselie en een in kwartjes gesneden citroen.
-
(*) Indien je geen microgolfoven hebt, kan je de ham ook drogen in de oven op 70°C tot ze krokant is. Dat zal wel minstens 1 uur duren.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven