Allergenen

Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij het groen van de venkel en snipper 2 eetlepels fijn. Snij met een dunschiller fijne sliertjes van de venkel tot je een handvol hebt.

  3. Snij de rest van de venkel in dunne plakken. Schik in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 30 à 40 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

  4. Pureer de venkel, roer de pastis erdoor en kruid met peper en zout.

  5. Schep het venkelgroen erdoor.

  6. Haal de venkelsliertjes door de bloem, schud overtollige bloem af en frituur krokant in zonnebloemolie. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met peper en zout.

  7. Dep de sint-jakobsnoten droog. Kruid met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur kort aan beide zijden in hete boter.

  8. Schep een veeg venkelcrème op elk bord.

  9. Schik de sint-jakobsnoten erop en werk af met gefrituurde venkel.

  10. Tip: geen groene pluimpjes aan de venkel? Vervang door fijngesneden dragonblaadjes.