Sint-jakobsnoten met venkelcrème
Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij het groen van de venkel en snipper 2 eetlepels fijn. Snij met een dunschiller fijne sliertjes van de venkel tot je een handvol hebt.
-
Snij de rest van de venkel in dunne plakken. Schik in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats 30 à 40 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
-
Pureer de venkel, roer de pastis erdoor en kruid met peper en zout.
-
Schep het venkelgroen erdoor.
-
Haal de venkelsliertjes door de bloem, schud overtollige bloem af en frituur krokant in zonnebloemolie. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met peper en zout.
-
Dep de sint-jakobsnoten droog. Kruid met peper en zout. Bak ze op een hoog vuur kort aan beide zijden in hete boter.
-
Schep een veeg venkelcrème op elk bord.
-
Schik de sint-jakobsnoten erop en werk af met gefrituurde venkel.
-
Tip: geen groene pluimpjes aan de venkel? Vervang door fijngesneden dragonblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven